Мексиканска вълна за... Светлана Василева. Оле!

Силиконката "студентка" завърши с отличие университета VIP Brother
10 ное 2015 08:58, Александър Попов
22
Мексиканска вълна за... Светлана Василева. Оле!
Снимка: Булфото, архив

Водещият Ники Кънчев обича да повтаря, че VIP Brother е университет. И е прав. Представители на българския шоубизнес показаха, че образованието ни е пълна нула. За немалко млади хора книгата и учебниците са алергени, защото за 25 години на преден план са хора, които показват, че дори да сричаш това не е пречка да си ВИП.

Защо тогава VIP Brother да не е университет?

Това е едно шоу, в което някои известни единствено с известността си са влезли да покажат на обществото, че не са такива, за каквито ги описват в медиите. И обикновено става обратното, лъсват като пълни илитерати.

Нали си спомняте Тризначките?

Вяра, Надежда и Любов бяха първите "звезди", които изпъкнаха, да го кажем направо - с глупостта си. Пробваха се да станат и студентки в истински университет. И изкараха шестица, но за тяхно съжаление трябваше да я разделят на три. Минахме през Азис и Десислава, които на тема столици бяха по-зле и от Светлана. Но те си имат професия, на сцената никой не ги изпитва.

Златка Димитрова бе следващата, която влезе като Мис Плеймейт, но излезе като човек, който трябва да наваксва с най-елементарната обща култура. Дори си намери настойник в лицето на Кристина Патрашкова, която се ангажира да й бъде нещо като учителка. Сега същото се повтаря и със Светлана Василева, под ръка с втората си "майка" Ернестина Шинова.

Вчера десетина човека направиха мексиканска вълна за Светлана Василева. Защото позна столицата на Исландия. Големият брат дори я похвали, че изкарала университета с отличие. Не стана ясно защо е тази оценка, по-скоро прозвуча като оправдание, че е вътре в тази къща.

Самата Светлана пък бе категорична, че аха да излезе от шоуто и ще тегли един спринт към Народната библиотека. Досега ни занимаваше с похожденията сред футболистите, а след седмица вече ще анализира произведения от Ботев и Вазов до Тери Пратчет. 

Обещания и звезди за наивници. Сигурно на никого не му пука дали Василева ще прочете една, десет или сто книги. То това не е и панацея да станеш друг човек.

Но би трябвало да ни пука, защото тези хора ни се представят като някакъв модел в национален ефир. В социалните мрежи ги следват хиляди младежи и девойки, които са по-верни и от футболните ултраси. И всяка критика срещу Светлана например се възприема като "хейт".

Показването на "звезди" като Василева продължават тенденцията да ни се вади на показ неграмотността, а т.нар. университет провокира най-низките страсти в популярни хора. Разбира се, те са си виновни, че са се съгласили срещу определена сума да бъдат излагани във VIP Brother.

Потърпевшият от лекциите в този университет обаче са зрителите. Защото това не е риалити, а поставяне на участниците в дирижирани ситуации. В тях не изпъкват качества, а недостатъци. И плеймейтките са само есенцията.

За нас остава да правим мексиканската вълна. Оле!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОБРА СТАТИЯ!
17
0
 
40
 
! Отговори
Държавата пропада преди 8 години
Поздравления за автора! Тъжна и мрачна действителност. И най-лошото е, че ни натрапват като модел на поведение. Една също световно известна с неизвестността си, миска ли /олелеее../,плейметка ли, но некрасива за мене, коментира, че същото това девойче било с емоционална интелигентност, каквото и да означава това... А една актриса, превърнала се в "мамче" за девойчето, има каруцарски език - "***", "братле". Ами ти си жена, покажи женствено държане. Достатъчно ги има каруцарите по улиците. Аман
16
1
 
28
 
! Отговори
doFtor onodis kausa преди 8 години
Проблема не е че Светлана не знае столиците или че е "***".Силно се съмнявам, че зайчетата на Playboy в имението на дедо Хю са чували за столицата на Белгия.Проблема не е и че тия хора се представят за елит. Никой няма такива илюзии освен 2-3-*** "ВИП"-а вътре в къщата.Основният проблем е, че хора завършили уж елитен БГ университет нямат елементарни практически умения по специалността си, а образованието като цяло произвежда функционално неграмотни хора. Но това е една друга тема :)
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъка мъка, тези не ме интересуват особенно, но тъжното е че децата се опитват да им поддъжават. Ние сме си просто една чалга нация ...
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижда се , че е отличничка. Може да си позволи лукс, който висшист с 3 дипломи може да мечае. Това е елита на Б-я. След 10 г. може и министър да стане. Висшистите заминаха да работят като чистач/ки само и само да не мизерстват с 375 лв. на месец.
13
0
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Вижте това девойче,това са ни "отличничките" в сегашната действителност -гледайте ги,наслаждавайте им се.Силиконови,послушни,без мнение готови да се подслонят под крилото на някой силен -да си ги гали,да си ги прегръща,да си ги милва и това им е достатъчно да са му признателни,да ги нарича мама и татко и да си ги слушка.Няма значение какъв е той-дали е лицемерен,подъл или просто интересчия.Това се тиражира сега в България и тая е олицетворение на нищожеството.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще нямам телевизор в къщи и ми е много добре.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България най-голямата трагедия,че първо искат да станат випове и тогава да се образоват.Така не става!Първо ще се образоваш,после ще докажеш пред обществото,че имаш идеи,нови разработки в технологии ли било,в икономиката ли било няма значение в коя област и тогава ще имаш претенцията да бъдеш възнаграден за положения труд.Иначе ще произвеждаме серийно производство на шест волтови батерии,като ,Светлана,Моника и все подобни на тях образования,които не са полезни за обществото,но с претенции за
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този сайт тотално западна-по цял ден "новини" за китосани грозотии,чалга брантии и перхидроленото психо.
9
6
 
5
 
! Отговори
65 преди 8 години
Това момиче не е от тези дето са се родили прости,а имат по две ,,вишета''.Аз лично не очаквах толкова добър изказ в отговор на въпроса на Люси..Според мен тя е много глезена и лигава хубава и много мързелива .Вина имат и родителите и.Може да навакса.Но в крайна сметка не е наша грижа!
8
2
 
0
 
! Отговори
ЧикиРики преди 8 години
До вгзЯвно ще си трябва да си подружиш още с Чики Бегиристайн ...
7
1
 
20
 
! Отговори
Сбор преди 8 години
Някой сбира себеподобните: инженер Гонзооглу и Гонзовица - бездънна тъпота.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СКРОМНОСТТА Е ЗА ТИЯ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПОКАЖАТ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ СИЛИКОН,ДЖУКИ,РЪСТ-КИНТА И ДВАЙСЕТ,КОЙТО ОТГОВАРЯ НА УМСТВЕНИЯ ИМ КАПАЦИТЕТ.НЕ ВИДЯХ ,НИТО КУЛТУРАТА ВИ,НИТО ПОТЕНЦИАЛА ВИ,ОСВЕН ЕДНИ ИНТРИГИ,СЛАБА УЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА ЗА 1-2КЛ.ТОВА ДА МЪЛЧИШ И ДА СЕ СВИРАШ,КАТО" БИТО КУЧЕ"В ЪГЪЛА НЕ ОЗНАЧАВА ПРИЛИЧНО ДЪРЖАНИЕ А НЕСПОСОБНОСТ ДА КОМУНИКИРАШ И ДА СЕ ДЪРЖИШ НА НИВО ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ.АКО СЪМ СЪС СПОСОБНОСТИТЕ НА СВЕТЛАНА НЯМА ДА СЕ ПОЯВЯ НА ЕКРАН.НО НА ВАС ВИ ЛИПСВА СРАМ И ПРАВИЛНА ОЦЕНКА
5
21
 
14
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Не образованието, а материала е пълна нула. В конкретния случай тя поне е готина и се държи прилично, което е по-добре от някой Айнщайн без обноски.
4
16
 
16
 
! Отговори
Чорбалан преди 8 години
Айде, стига се превземахте. Ако направят Биг брадър от интелигентни и млади IT специалисти и всичко е тихо кротко и умно, много ли ще ви е интересно да гледате? Ние зрителите търсим сеира и ни го осигуряват. Ах, какъв кеф е да си кажеш "ми глей ги тез звезди, ми то аз съм по-умен от тях". И за финал, бай Минко като знае всички столици наизуст, колко пари взема :)
3
2
 
51
 
! Отговори
Студент преди 8 години
Ако VIP Brother е университет ... мога само да кажа " ... каквато ни е държавата, такова ни е и образованието" ... <<усмивки няма да слагам >>
2
0
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Кво ша прай Ернестинка без това русо...коте.То я легитимираше като...майка-закрилница и запълваше мрачните,студени,гладни и кавгаджийски...дни в къщата на напудрените...кукли.
1
0
 
51
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Ненормален свят....